Over mij

Ik ben Paulien Wassink en ik ben geboren in 1992 in Bredevoort in de Achterhoek. Sinds jongs af aan vind ik het leuk om creatief bezig te zijn. In 2008 ben ik begonnen met portrettekenen. Dit leerde ik mezelf aan met een boek over portrettekenen en door (natuurlijk) veel te oefenen. Door de jaren heen werd ik hier beter in en ben ik ook in kleur gaan tekenen. Naast het tekenen van portretten ben ik op een gegeven moment ook dieren gaan tekenen.

Na een paar jaar vooral getekend te hebben wilde ik ook graag leren hoe je met acrylverf kan schilderen en heb ik wat lessen gevolgd. Hier ben ik daarna zelf mee verder gaan oefenen. Ik teken en schilder nog steeds graag met grafiet, kleurpotlood en acrylverf. Daarnaast vind ik het ook leuk om af en toe met andere materialen te werken zoals; aquarel, olieverf, pastel en met een houtbrander.

Ik teken en schilder vooral graag portretten, dieren, gebouwen en bloemen. Het liefst werk ik met veel kleur en contrast en werk ik vooral realistisch. Ook vind ik het aanbrengen van details heel erg leuk. Een stipje, streepje of vlekje kan net het verschil maken. Maar het leukste vind ik het tekenen en het schilderen van ogen. Als de ogen gaan glanzen en gaan leven maakt dat je tekening of schilderij echt af.