Aquarel uitdaging 2 camera

img_20170129_144053

Na de uitdaging met aquarel wat de galaxy betreft is het nu tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik heb deze keer een camera gemaakt met aquarel. Kijk mee naar de foto’s.

Ik doe de aquareluitdaging omdat ik beter wil worden met aquarel. Als je hier meer over wil weten kun je op deze link klikken om de post hierover te lezen.

Om te beginnen heb ik veel plaatjes van camera’s bekeken en een aantal camera’s in mijn schetsboek geschetst om een beetje het gevoel te krijgen van een camera tekenen en schetsen. Hierna heb ik een camera getekend op aquarelpapier. Ongeveer A5 grootte.

img_20170129_123024

Na het schetsen heb ik met fineliner wat licht en donker aangebracht door te arceren.

img_20170129_125050

Hierna heb ik op de lens met masking fluid wat plekken aangebracht die ik licht wilde houden. En ook op de achtergrond heb ik verschillende stippen aangebracht. Dit heb ik goed laten drogen.

img_20170129_133016

Hierna heb ik met de Caran d’ache neocolor 2 op een aantal plekken wat kleur aangebracht en deze met water vermengd. Toen zag het er zo uit. Hier was ik wel een beetje te ongeduldig in want het liep wat in elkaar over. Ook de plekken die juist niet in elkaar over moesten lopen.

img_20170129_144053

Daarna heb ik het helemaal laten drogen en de masking fluid verwijderd. Hierna heb ik op sommige plekken nog wat meer kleur aangebracht. Onder de camera heb ik een schaduw gemaakt.

Toen was hij alweer klaar. Dit vond ik eigenlijk best jammer want het was weer een ontspannend werkje om aan te werken. Ik merk dat ik het fijn vind om aan zulke onderwerpen te werken omdat het niet heel precies hoeft. Het geeft een leuk effect en het is ontspannend.

Al met al vind ik hem mooi geworden.

Heb je nog vragen dan kun je die hieronder stellen of een bericht sturen via het contactformulier op de site.

Groetjes Paulien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *