Aquarelverf en lijm

20151013_161228

In deze post laat ik zien hoe je lijm kunt gebruiken in je aquarelwerk waardoor je een leuk effect krijgt.

Een hele tijd geleden had ik al eens gelezen dat je lijm kunt gebruiken bij je aquarelwerk. Aquarelverf pakt namelijk niet op de lijm waardoor dat wit blijft. Ik heb gekozen voor een simpel ontwerp om het te laten zien maar er zijn natuurlijk veel meer mogelijkheden.

Allereerst moet je bedenken wat je wit wilt hebben. Hou er wel rekening mee dat je met de lijm geen hele kleine, precieze tekeningen kunt maken. Hiervoor komt de lijm te onregelmatig uit het flesje. Je kunt verschillende soorten lijm gebruiken. Ik heb alleslijm gebruikt omdat deze meer op het papier blijft liggen. Witte lijm trekt voor een deel in het papier waardoor ik het er wat rommelig uit vind zien.

20151013_141101

Wanneer je de lijm erop heb zitten laat je het goed drogen. Hierna kun je met de aquarelverf aan de slag. Omdat het mij mooi leek om de verf goed in elkaar over te laten lopen heb ik eerst het papier helemaal nat gemaakt met een kwast. Daarna ben ik kleur gaan toevoegen tot ik tevreden was.

20151013_141208

Hierna heb ik er nog voor gekozen om er wat zout op te strooien omdat ik dat zo’n leuk effect vind geven (hier heb ik ook een post over gemaakt). Hierna laat je het drogen en haal je het zout eraf.

20151013_161228

Ik vind het een grappig effect hebben. Het is niet moeilijk en leuk om te doen. Wil je kleinere stukjes wit uitsparen in je aquarelverf dan kun je beter masking fluid gebruiken.

Heb je nog vragen dan kun je onder de post een reactie achterlaten of een bericht sturen via het contactformulier

Groetjes Paulien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *