Aquarelverf en zout

2aC

In deze post vertel ik hoe je met  zout een leuk effect kunt krijgen in je aquarelwerk en het is niet eens moeilijk! kijk snel verder.

 

Aquarelverf en zout

Al een tijd geleden had ik gelezen en gezien dat je met zout een leuk effect kunt krijgen in je aquarelwerk, maar ik had het zelf nog nooit geprobeerd. Nu heb ik al weer twee aquarelwerken gemaakt met zout en ik vind het effect verrassend mooi.

2dC

Dit is het eerste werk dat ik met zout heb gemaakt. Het is gemaakt op  A4 aquarelpapier van Strathmore. Om te beginnen heb ik met een groene kleur de vorm van de “steen” op papier gezet. Hierna heb ik met een natte kwast andere kleuren aan toegevoegd. Doordat je heel nat werk loopt het mooi in elkaar over. Toen ik tevreden was met de kleuren heb ik er flink wat zout op gestrooid. Dit laat je gewoon liggen totdat je werk helemaal droog is dan kun je het er afhalen. Als je het eerder weg haalt en je werk is nog nat dan gaat het vlekken en dan krijg je niet dat mooie effect van het zout. Ik ze één voor één omdat ze anders al te droog zijn als je zout gaat strooien. Aan het eind heb ik de ruimtes tussen de “stenen” opgevuld met donkerblauwe bijna zwarte aquarelverf. Zoals je kunt zien is die niet veel verdund zodat hij goed dekt.

Daarna heb ik er nog één gemaakt met andere kleuren.

IMG-20150822-WA0000

Nu heb ik gekozen voor de kleuren paars. Dit werk heb ik op dezelfde manier gemaakt als die hierboven. Wel heb ik hier meer ruimte tussen de “stenen” gelaten.

IMG-20150822-WA0002

Het opvullen van de ruimte tussen de “stenen” heb ik deze keer ook wat anders gedaan. Bij het vorige werk heb ik de hele ruimte opgevuld. Bij deze heb ik nog wat wit overgelaten om de “stenen” heen. Ook heb ik opgevuld met diepzwart in plaats van donkerblauw.

kristals  24aC

En uiteindelijk komt het er dan zo uit te zien!

Heb je nog vragen dan kun je hieronder een reactie achterlaten of een bericht sturen via het contactformulier op de site.

Groetjes Paulien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *