Herfst in aquarel

b1847fd6f8e16349738219cb62cf6abd

In deze post laat ik zien hoe ik dit plaatje met aquarel op papier ga zetten. Het was een enorme uitdaging dat kan ik je alvast vertellen. Kijk maar verder.

b1847fd6f8e16349738219cb62cf6abd

Ik kwam dit plaatje tegen op pinterest (waar anders) en vond het gelijk erg mooi. Een aantal dagen later ben ik aan de slag gegaan. Allereerst heb ik de bladeren en het takje getekend.

h1

Hierna ben ik met masking fluid aan de slag gegaan. Dit gebruik je op de plekken die je echt wit wilt houden. Het is een soort rubberachtig goedje dat erg stinkt. Je brengt het met een kwastje aan. Gebruik hiervoor niet je beste kwasten. Je krijgt het niet altijd meer helemaal schoon.

h2

Daarna ben ik begonnen met de achtergrond. Allereerst heb ik de achtergrond met een grote kwast helemaal nat gemaakt. Dit vind ik persoonlijk fijn werken. Ik had verschillende herfstkleuren gemengd in mijn aquareldoosje. Zodat je de hele tijd door kunt gaan. Je gaat bezig tot je tevreden bent. Zoals je ziet kun je gewoon over de maskeervloeistof heen schilderen.

h3

Uiteindelijk heb de bladeren ingeschilderd, de maskeervloeistof verwijderd (met je vingers eraf rollen) en in het hele werk de details aangebracht. De lichte stippen zijn niet zo geworden als ik had gehoopt maar dat heb je nu eenmaal met schilderen. De kleuren zijn in het echt nog wat intenser en warmen.

Al met al was het een leuk herfstwerkje om te maken! Heb je nog vragen dan kun je die hieronder stellen bij de reacties of een bericht sturen met het contactformulier.

Groetjes Paulien

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *