IJsjes in aquarel

DSC_1346

Het is vakantie, de zomer is (meestal) nog ver te zoeken dus ik maak er zelf maar zomer van met deze geschilderde ijsjes. Ze zijn gemaakt met aquarelverf. Lees en kijk verder hoe ik ze heb gemaakt.

DSC_1336

Allereerst heb ik natuurlijk de schets opgezet. Over de twister was niet gelijk al niet helemaal tevreden maar ik hoopte hem met aquarel nog wat te kunnen verbeteren. Na het opzetten van de schets heb ik op de plekken waar het licht valt/de glans zit masking fluid aangebracht.

DSC_1339

Hierna ben ik eerst met de achtergrond aan de slag gegaan. Meestal deed ik het juist andersom. Eerst het onderwerp en dan de achtergrond. Maar dan werd het bij mij wat rommelig, dus vandaar dat  ik het een keer andersom probeer. Het blauw is onderaan de pagina wat donkerder dan bovenaan.

DSC_1341

Ik ben begonnen met het raketje. De kleuren heb ik opgezet met de Caran d’ache neocolor 2 pastels. Dit zijn krijtjes die in wateroplosbaar zijn. Ze zijn een stuk meer gepigmenteerd dan gewonen aquarelverf. Dit komt meer in de buurt van gouache.

DSC_1342

Daarna heb ik de kleuren met water in elkaar over laten lopen.

DSC_1343

Hierna heb ik de maskeervloeistof weggehaald en de witte plekken iets een kleur gegeven zodat ze er echt uitzien en niet te wit zijn. Ook heb ik met de design aquarelpotloden van Brynzeel wat details aangebracht en het licht en donker nog wat aangezet.

DSC_1344

Hierna ben ik met de solero en de twister aan de slag gegaan. Als ik hier de solero zie vind ik hem er veel beter uitzien dan het eindresultaat. Ik heb er teveel aan willen doen. De twister is hier nog vrij vlak. Ik vond het ook lastig om die ringen er echt en rond uit te laten zien.

DSC_1345

Wat meer details en al een lichte schaduw bij het raketje en de solero.

DSC_1346

En dit is het eindresultaat. Nog wat meer details en de schaduwen nog wat bijgewerkt. Ik ben tevreden met het raketje. De anderen hadden beter gekund. De solero had ik lichter en frisser moeten houden. De twister is niet recht, ik had meer tijd aan de schets moeten besteden. Ik dacht het wel te kunnen verbeteren met de verf maar dat lukt dus niet.

Heb je nog vragen dan kun je die hieronder stellen of een bericht sturen via het contactformulier op de site.

Groetjes Paulien

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *