Kaartjes met aquarel

kaartje 3

De laatste tijd had ik soms een verjaardag en dan had ik geen kaartje om te geven, jammer want een kaartje erbij maakt het net wat leuker. Ik vind het niet leuk om een gekocht kaartje te geven dus ben ik zelf aan de slag gegaan. In deze post kun je zien hoe ik 4 verschillende kaartjes heb gemaakt.

postcard

Als eerst heb ik op watercolor postcards van Strathmore een schets gemaakt. Drie van de kaartjes worden voor een verjaardag en één voor iemand die gaat verhuizen.

kaartjes

Na het schetsen heb ik bij drie van de vier kaartjes een zwarte balpen gepakt en de lijntjes overgetrokken. Ook ben ik er nog even met een gum overheen geweest om de restjes potlood weg te halen. Bij de bloem heb ik het anders gedaan. Hier wilde ik juist de achtergrond veel kleur geven en de bloem wit houden. Daarom ben ik met masking fluid (dit gebruik je op plekken die je wit wilt houden) over de bloem gegaan.

kaartje 2

Uiteindelijk vond ik de bloem helemaal wit toch niet zo mooi. Ik ben met een natte kwast in de bloem gegaan om zo wat kleur van de achtergrond te pakken en dit in de bloem aan te brengen. Wel heb ik het heel licht gehouden.

kaartje 1

Het volgende kaartje is van een taart. Ik vind de kleuren zelf niet zo mooi geworden. Nat leken de kleuren erg leuk maar nu is het wat flets.

kaartje 3

Het laatste verjaardagskaartje vind ik zelf erg leuk geworden. Een leuk kaartje met bloemetjes. Bij dit kaartje heb ik ook gebruik gemaakt van zout. Dit geeft een mooi effect in de aquarel. Hier heb ik al eens een post overgemaakt mocht je willen weten hoe dit werkt.

kaartje 4

Als laatste een kaartje voor iemand die gaat verhuizen. Hiervoor heb ik maar een aantal kleuren gebruikt en die bij verschillende gebouwen terug laten komen.

Dit waren de kaartjes die ik gemaakt heb. Heb je nog vragen dan kun hieronder een bericht achterlaten of via het contactformulier op de site.

Groetjes Paulien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *