Snelle kerstkaarten

20151122_111631

In deze post laat ik zien hoe je deze twee snelle kerstkaarten kunt maken. De ene is met twee sterren en de andere is een kerstboom.

Zelf vind ik de zelfgemaakte kerstkaarten het leukste om te krijgen omdat je ziet en weet dan iemand er tijd in heeft gestopt. Daarnaast krijg je er zeker weten geen tweede van!

Genoeg redenen om zelf aan de slag te gaan met kerstkaarten maken. Hieronder twee voorbeelden van hoe je het zou kunnen aanpakken of om al lekker in de kerststemming te komen.

20151122_111631

Omdat kerst er weer aan zit te komen wilde ik een aantal ideeën laten zien voor kerstkaarten. In deze post laat ik twee kerstkaarten gemaakt met fineliner, zilveren- en goudenstift zien. Volgende week vertel ik hoe ik twee kerstkaarten gemaakt heb met aquarel krijtjes.

Kerstkaart ster

20151122_111651

Materialen nodig:

-Papier voor een kaartje: groen/rood of wat je wilt

-Tekenpapier

-Fineliner 0.5 en één met een dunnere punt.

-Gouden en zilveren stiften.

Hoe maak je het:

Knip van het tekenpapier twee vierkanten. Een grote en een kleine. Ik  heb dit niet uitgemeten maar op het oog gedaan. Teken op beide vierkanten een ster. Wanneer je dit lastig vind kun je op internet een plaatje van een ster zoeken en deze uitknippen en omtrekken.

Hierna ga je de ster zo inkleuren als je wilt. Ik heb er voor gekozen om met zwarte fineliner de ster steeds kleiner te maken. De ruimte tussen de de lijnen verschilt en ook zijn niet alle lijnen even dik. Hierna heb ik met gouden stift de sterren nog wat kleur gegeven. Hierna plak je de vierkanten op een gekleurde kaart en schrijf je er een tekst op.

Kerstkaart boom

20151122_111643

Materialen nodig:

-Tekenpapier

-Gekleurde kerstkaart

-Fineliner

-Gouden of zilveren stift

Hoe maak je het?

Je knipt het tekenpapier net wat kleiner dan de gekleurde kaart waar je hem op gaat plakken. Hierna teken je een kerstboom op het tekenpapier. Wanneer je tevreden bent trek je hem over met fineliner. Hierna ga je met een fineliner pen met een dunne punt patronen in de kerstboom tekenen. Het leukst is om meerdere patronen te gebruiken. Heb je geen idee wat voor een patroon je kunt doen dan zoek je op internet op “zentangle” en er komen er veel tevoorschijn. Wanneer je de hele boom in hebt gevuld ga je met je gouden of zilveren stift wat accenten in de boom aanbrengen. Schrijf een tekst op het kaartje en plak hem op de gekleurde kaart.

De zengtangle manier is een leuke manier om een kerstkaart te maken omdat het heel erg rustgevend is. Daarnaast zijn de mogelijkheden eindeloos en geeft het een leuk effect. Je kunt op deze manier nog veel meer kerstkaarten maken. Kerstballen met patronen invullen of kerstklokken, kransen enzovoort.

Succes met het maken van je kerstkaarten!

Heb je nog vragen dan kun je hieronder een reactie achterlaten of een bericht sturen met het contactformulier op de site.

Groetjes  Paulien

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *