Winter in aquarel 2

image-2016-10-29-10

In de herfst heb ik ook een tutorial gevolgd. Toen van een herfstlandschap nu heb ik een winterlandschap gemaakt in aquarel.

Filmpje tutorial

image-2016-10-29-7

Ik vind landschappen lastig en het werken met aquarel ook nog lastig. Daarom kies ik nu af en toe een tutorial zodat ik er hopelijk steeds beter in word.

In het begin van de tutorial moest je het water en de horizon met blauw schilderen.

image-2016-10-29-8

Daarna waren de bomen in de verte aan de beurt. Ik had toen al een te donkere kleur gekozen. Natuurlijk zag ik dit pas achteraf. Daarom is die van mij erg donker geworden. De takken van de bomen zijn gemaakt met een stukje van een pasje. Deze kras je in het papier. Het pigment loopt dan in de krasjes waardoor het lijkt alsof je dunne takjes geschilderd hebt.

image-2016-10-29-9

Nog meer bomen. Wat het ook lastig maakt is dat je vooral blauw en wat bruin gebruikt. Het is dan lastig om daar goed verschil in te laten zien zodat het ene dichtbij lijkt en het andere ver weg.

image-2016-10-29-10

Hier heb ik nog wat takken op de voorgrond toegevoegd en wat stenen geschilderd.

Ik ben niet echt tevreden over deze aquarel. Ik vind hem te donker geworden. Daarnaast vind ik dat het water er op lijkt te liggen in plaats van dat het in het landschap licht. Vooral bij het stukje vooraan heb ik dat heel erg. Ik had het minder recht af moeten laten lopen.

We blijven gewoon oefenen…

Heb je nog vragen dan kun je die hieronder stellen of een bericht sturen via het contactformulier op de site.

Groetjes Paulien

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *