2x nieuwe gouache proberen

img_20170713_132707

Deze post gaat over gouache. In januari heb ik voor het eerst gouache gekocht en geprobeerd. Later in het jaar heb ik nog wat gouache tweedehands gekocht en nu heb ik nog weer 2 setjes aangeschaft en ik laat weten wat ik van de setjes vind.

Plakkaatverf van Maped

img_20170713_132637

Het eerste setje heb ik op bol.com gekocht (verkoper is officepro). Zoals je duidelijk kunt zien aan de verpakking is dit voor kinderen. De reden dat ik ze gekocht heb is omdat ik de kleurkeuze van de set zo mooi vind. Ook staat er dat ze heel erg gepigmenteerd zijn. Het leek me een leuke aanvulling van kleuren op mijn gouache tot nu toe.

Dit setje van 12 tubes kost 14,73,- euro

img_20170713_132707

Kijk dan wat een leuke tubes. Ik kan hier serieus nog blij van worden ook al ben ik onderhand wel een keer volwassen..

De kleuren zijn van links naar rechts; Power white, mega yellow, wonder orange, star carmine, super magenta, splash purple, super marine, power cyan, star kiwi, splash emerald, wonder brown, mega black.

img_20170715_142314

Zo zien de kleuren er uit op het palet. Ze komen overeen met de kleuren die je op de tubes ziet. Dus dat is fijn.

img_20170715_142306

En zo zien de kleuren eruit als je ze van dik tot heel erg verdund aanbrengt. Ze zijn heel erg fijn om verdund, dus meer op een aquarelmanier, aan te brengen. Ze geven dan en heel mooi effect. Het dekkende gedeelte vind ik niet super. Je kunt ze wel dekkend krijgen met een paar lagen maar ik vind juist dat matte effect dat gouache vaak heeft heel erg mooi en dat vind ik hier niet heel erg. Ze lijken in gebruik meer op aquarel. Daar ga ik ze dan ook voor gebruiken. Ze gaan in mijn bak met aquarelspullen en ik denk wel dat ik ze dan veel ga gebruiken want de kleuren zijn super!

Talens art creation gouache

img_20170719_214417

Het tweede setje van 8 tubes heb ik gekocht bij de Xenos. Daarvoor had ik nog niet eerder gezien dat ze daar verf van Talens hadden. Ik twijfelde of ik het setje zou meenemen omdat ik net daarvoor al het bovenstaande setje binnen had gekregen maar voor 5.60,- euro kon ik hem niet laten liggen. Normaal zou je 7.95,- betalen maar er zat een sticker op en dan kreeg je 30% korting.

img_20170719_214529

Dit zijn de acht tubes. De kleurnummers zijn van links naar rechts; 100, 205, 362, 501, 602, 227, 409 en 700. In de tube was het mij niet duidelijk of nummer 362 nu rood of roze was dus ik dacht die draai ik even open. Met dat ik hem opendraaide kwam er gelijk veel verf mee naar buiten. Daarna heb ik de rest van de tubes boven de wasbak opengedraaid. Op 3 tubes na kwam er bij allemaal gelijk veel verf naar buiten. Waardoor de doppen en tubes nu al vies zijn. Of het door de warmte kwam, het was namelijk boven de dertig graden, of dat ze teveel verf in de tubes hebben gedaan waardoor er druk om stond dat weet ik niet, maar leuk is het niet. Wat een rotzooi krijg je er van.

img_20170719_215453

Hier heb ik een laagje van de kleuren aangebracht. Behalve van wit want dat zie je toch niet zo goed. Zoals je kunt zien zijn de kleuren mooi mat. Het is heel verschillend hoe de dekking is van de kleuren. Bruin en zwart zijn erg dekkend. De verf is een tikje drogen dan die van Maped, maar dat vind ik juist wel fijn want verdunnen kan altijd nog.

img_20170719_224808

Hier heb ik op het bovenste gedeelte nog een laag aangebracht en de witte verf over de kleuren aangebracht om te kijken of het dekkend is, en ja de wit is erg dekkend, heel erg fijn! De andere kleuren zijn allemaal prima dekkend te krijgen. Sommige kleuren hebben nog wel een derde laag nodig. De kleurkeuze vind ik wel wat apart. Want de kleur waar ik over twijfelde of het nou rood of roze was is knalroze. Op de foto lijkt hij wat donkerder maar hij is een stuk rozer in het echt. Je krijgt in deze set dus geen rood. Wat ik raar vind omdat je die ook niet kunt mengen, het is namelijk een primaire kleur.

Al met al is het setje een leuke, goedkope aanvulling voor als je al wat meer kleuren hebt. Maar ik zou het niet kopen als ik met gouache zou beginnen. Dan zou ik eerder gaan voor de Reeves set van 12 kleuren voor 9.95 die je kunt kopen bij dekwast.nl. klik hier voor de review.

Heb je nog vragen dan kun je die hieronder stellen of een bericht sturen via het contactformulier op de site.

Groetjes Paulien

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *