5 kaartjes knutselen

img_20170501_171512

Omdat het snel gaat met de kaartjes heb ik weer wat nieuwe kaartjes gemaakt. Als deze post online komt is het al een tijdje geleden dat ik ze gemaakt heb en zijn een aantal al verstuurd. Die had ik namelijk speciaal voor iemand gemaakt. Hieronder vertel ik meer over de kaartjes.

img_20170501_154332

Dit is het eerste kaartje dat ik gemaakt heb. Het is een kaartje voor vrienden die een zoon hebben gekregen. Op een crèmekleurige kaart heb ik met verschillende soorten washi tape strepen gemaakt. Ik heb ze bewust van verschillende lengtes gemaakt zodat het heel erg speels lijkt.

Daarna heb ik de blokken en het treintje van hout wit geschilderd en witte letters van de naam bij elkaar gezocht. Deze heb ik vastgemaakt op blauw papier en met dubbelzijdig tape op het kaartje geplakt. Door het donkerblauwe papier zijn de trein, de blokkenset en de naam beter zichtbaar op het kaartje. Ook geeft het wat diepte, net zoals het dubbelzijdig tape dat doet.

img_20170501_154349

Het tweede kaartje is voor mijn vriend die in Juni jarig was en zoals je ziet 27 is geworden. Ik het een vierkante, cremekleurige kaart als basis gebruikt. Daarop heb ik met dubbelzijdig tape een zwarte net wat kleinere vierkant geplakt. Met daarop weer een kleiner vierkant met een baarden en brillen patroon. Dit vond ik wel passend omdat mijn vriend een baard heeft. Verder heb ik met houten figuurtjes, cijfers en letters de boel nog wat opgefleurd. Een simpel maar wel grappig kaartje.

img_20170501_171512

Daarna heb ik dit kaartje gemaakt. Als basis heb ik een vierkante bruine kaart gebruikt. Daarop heb ik met verschillende kleuren washi-tape weer lijnen gemaakt tot de achtergrond vol was.

Hierna heb ik met zwart papier twee stroken op het papier gepakt en ben ik weer met houten figuurtjes aan de slag gegaan. Dit kaartje vind ik samen met het geboorte kaartje het leukst geworden. Lekker vrolijk en lente-achtig.

img_20170501_171358

Daarna heb ik een kinderkaartje gemaakt. Als basis heb ik een rechthoekige grijs/groene metallic kaart gebruikt. en daarop een print die ik gemaakt heb door middel van dendritic monoprinting. Klik op het woord als je de blogpost hierover wil lezen. Toen wist ik niet goed wat ik erop wilde maken en heb uiteindelijk gekozen voor een locomotief die ik uit een tijdschrift over kaarten maken heb gehaald. Met zwart papier heb ik een hoekje zwart gemaakt en het woord toet geplakt.

img_20170501_171407

Als laatste heb ik deze verjaardagskaart gemaakt. Op een basis van een groene/cremekleurige metallic rechthoekige kaart. Met daarop allemaal washi-tape, net zoals ik bij twee van de bovenstaande kaarten heb gedaan.

Hierna heb ik er een zwarte driehoek op gemaakt en met een stempel een vlinder gemaakt en die ingekleurd met oranje stift. Ook heb ik nog een paar details aangebracht met een witte posca pennen.

Heb je nog vragen dan kun je die hieronder stellen of een bericht sturen via het contactformulier op de site.

Groetjes Paulien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *