Aquarel uitdaging

dsc_1683

Ik wil 25 dingen in aquarel gaan schilderen van een lijst die hieronder staat. Aquarel vind ik een heel mooi medium maar ik vind het heel erg lastig. En ik betrap mij er zelf op dat als ik wat wil doen met aquarel ik dan gelijk wat moeilijks wil maken. Het wordt dan niet zoals ik het wil. Als iets nog niet lukt moet je gewoon nog veel meer oefenen dus dat is wat ik ga doen.

DSC_1330

Hieronder staat dus een lijst en daar staan 30 dingen en dieren op. 25 dingen hiervan wil ik voor het einde van het jaar gaan schilderen en op mijn site plaatsen. Ook als iets niet lukt, zet ik het hier wel neer en ik heb geoefend dus kan ik hem wel afstrepen.

 1. vis
 2. fruit
 3. bloem
 4. arend/
 5. uil
 6. camera
 7. zakhorloge
 8. galaxy
 9. papegaai
 10. konijn
 11. vos
 12. zonsondergang
 13. lantaarn/lampjes
 14. kip/haan
 15. stad/huizen
 16. pauw
 17. giraf
 18. een veer
 19. pinguïn
 20. vlinder
 21. gebak
 22. water
 23. cactus
 24. auto
 25. fiets
 26. stenen
 27. lieveheersbeestje
 28. gebouw/huis uit mijn omgeving
 29. koe
 30. portret

20160528_104946

Aan het eind van het jaar hoop ik zo beter met aquarelverf om te kunnen gaan en mag ik van mezelf een nieuw setje met betere napjes kopen. Ik gebruik nu de Van Gogh aquarelverf en dit is prima voor een beginner. Maar als ik tutorials kijk van youtubers met wat duurder materiaal valt mij op dat de kleuren van Van Gogh daarbij wat tegenvallen. Ze hebben minder pigmentatie.

uil5

Ik heb bewust gekozen voor meer onderwerpen op mijn lijst dan ik wil laten zien zodat ik nog wat te kiezen heb, dat is altijd fijn. Ook ga ik ze niet op volgorde doen. Ik wil het zo laagdrempelig mogelijk houden voor mezelf anders ga ik het niet doen.

h3

Zoals je ziet heb ik gekozen voor veel dieren. Dit komt omdat ik dit al veel doe. Als je een materiaal gebruikt waar je nog niet zo handig mee bent kun je het beste voor een onderwerp kiezen waar je al wel goed bekend mee bent. Anders gaat het waarschijnlijk zorgen voor grote frustraties.

image-2016-10-29-6

Het formaat van de werken gaat verschillen. Ik wil veel klein gaan werken (ansichtkaartjes en A5) met soms uitschieters naar A4 en A3. Dit ligt natuurlijk een beetje aan het onderwerp.

image-2016-10-29-10

Op dit moment heb ik in ieder geval heel veel zin om er mee aan de slag te gaan en dat is ook precies wat ik nu ga doen. Waarschijnlijk zien jullie al snel het resultaat van de eerste oefening.

Heb je nog vragen dan kun je die hieronder stellen of een bericht sturen via het contactformulier op de site.

Groetjes Paulien

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *