Blad: leer tekenen

20151116_084434

In deze post laat ik zien welk blad ik handig vind om nieuwe technieken uit te proberen. Ik heb er al meerdere bladen van en ik vind ze allemaal leuk en handig.

Ik vind het leuk om nieuwe technieken uit te proberen die ik kan gebruiken bij het tekenen en schilderen. Veel bladen die er zijn op het gebied van tekenen en schilderen gaan over kunst. Er staat veel tekst in maar ik vind daar niet in wat ik zoek. Sinds twee jaar koop ik af en toe het blad Leer tekenen. Dit is een blad waar teken en schilderstechnieken in uitgelegd worden en waar je alle stappen op foto’s kunt zien.

Vandaag zag ik weer een nieuwe in de winkel liggen en die heb ik natuurlijk meegenomen. Hieronder beschrijf ik wat je kunt vinden in het blad. Misschien dat je het blad ook leuk vind en er wat aan hebt!

20151116_084434

Wat kun je er in vinden?

Er staan wel 10 verschillende tekeningen in die stap voor stap uitgelegd worden. De tekeningen gaan over verschillende onderwerpen (o.a. dieren en landschappen). En worden gemaakt met verschillende materialen. Aquarelpotlood, gewone potloden, kleurpotloden, aquarelverf, pastelkrijt/pastelpotlood.

Daarnaast staat er nog op een bladzijde een aantal snelle tekeningen.

Ook kun je in deze uitgave lezen hoe je je tekening overzet op stof.

In de tekeningen komen verschillende materialen en technieken aan bod.

Verder kun je lezen over een bepaalde kunstenaar/kunstenares.

20151116_084447

Hier zie je hoe je van deze foto een schets en dan een tekening maakt. Bij alle tekeningen worden de stappen benoemd en er bij vertelt welke materialen je nodig hebt.

Deze gaat over de tijger.

20151116_084844  20151116_084855

Voor wie is het?

Het is een leuk blad voor als je echt een beginner bent die de stappen met uitleg echt nodig heeft. Of voor een gevorderde die geen inspiratie heeft en zo wat onderwerpen kan vinden die hij/zij wil tekenen. Daarnaast worden de verschillende materialen en technieken goed uitgelegd. Het is dus voor gevorderden ook nog echt leuk.

20151116_085033

Het blad Leer tekenen verschijnt 4 keer per jaar.

Je kunt het online of in de boekenwinkel kopen

Het blad kost: 4.90

Ik heb hier over geschreven omdat ik het echt een leerzaam en leuk blad vind. Het is een blad waar je echt wat aan hebt. Heb je nog vragen dan kun je hieronder een reactie achterlaten of een bericht sturen via het contactformulier.

Groetjes Paulien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *