Creatieve doelen 2017 update

creative-writing-388067_640

Een paar maanden geleden heb ik geschreven over de creatieve doelen die ik voor dit jaar heb. Nu zijn we een halfjaar op weg in dit jaar en daarom besloot ik om te laten weten hoe het gaat en wat er nog moet gebeuren in de rest van het jaar.

De doelen met uitleg staan dik gedrukt en daaronder staat beschreven hoe ver ik nu ben.

img_20170301_170534

1 bezoeken van musea

Ik wil bijvoorbeeld al een tijdje naar het rijksmuseum, maar ik ga telkens niet. Ik hoop dat dit een stok achter de deur is. Ik wil graag minimaal naar 2 musea dit jaar. Ik vind het leuk om te kijken wat kunstenaars voor technieken gebruiken en welke onderwerpen ze schilderen. Het zorgt weer voor inspiratie.

Dit heb ik nog niet gedaan! Maar ik heb nu bijna zomervakantie en dan heb ik veel tijd om eens een dagje weg te gaan.

2 tekenen in het openbaar/buiten

Ik heb dit nog steeds niet gedaan. Het houd mij tegen dat mensen er wat over gaan zeggen of er wat van gaan vinden wat je tekent. Daarom doe ik dit nog niet. Ik wil nu een keer ergens heen gaan waar niet teveel mensen komen en daar lekker gaan schetsen/tekenen.

Dit doel is behaald! ik ben een tijdje geleden met een aantal forumleden (schilderenenzo) naar de dierentuin geweest om dieren te schetsen. Aan het begin vond ik het wat ongemakkelijk maar dit was al snel over. En het was leuk om samen te gaan.

img_20170227_172715

3 perspectief leren tekenen

Als ik iets niet kan is het perspectief tekenen. Ik heb nu net een boek voor beginners besteld en ik hoop hier wat van te leren.

Het boek is niet heel handig maar op internet is ook van alles te vinden. Ik kan niet zeggen dat ik al heel goed ben in perspectief tekenen maar ik weet iets meer dan ik hiervoor weet. Ik ben er mee aan de slag geweest.

4 meer bezoekers op mijn site

Er komen steeds meer bezoekers op mijn site maar het lijkt mij natuurlijk leuk als dit nog meer wordt. Gemiddeld, over de afgelopen 6 maand, werd er 23 keer per dag iets bekeken op mijn site. Volgend jaar wil ik dat dit gemiddelde 40 is. Dit lijkt mij een mooie groei.

Dit is nog niet behaald en aan het eind ga ik dit ook niet behalen. Dan moet er nog wel heel veel gebeuren. Maar goed je weet maar nooit! Misschien dat ik nog wat bedenk waardoor  het wel gaat lukken.

img_20170219_170732

5 met olieverf werken

Ik heb het afgelopen jaar helemaal niet met olieverf gewerkt. Dit komt omdat ik er nog niet zo bekend mee ben. Maar ja als ik het in de hoek heb liggen word ik er ook niet bekend mee. Dus ik ga er weer mee experimenteren.

Dit heb ik nog niet gedaan maar ik wil het nog steeds erg graag gaan doen. En ik heb een spul gekocht waardoor de olieverf sneller droogt. Want dat het zo lang duurt voordat het droog is vind ik niet fijn aan olieverf.

6 Anatomie van de mens

Ik wil meer oefenen met het lichaam en de handen en de voeten van de mens. Het tekenen van gezichten kan ik al een beetje maar lichamen, handen en voeten nog niet. Oefenen dus!

Er is nog niet veel geoefend… Volgens mij heb ik in totaal 2 lichamen in mijn schetsboek getekend (of het was al in 2016) In ieder geval is dit doel nog niet behaald.

img_20170120_183055

7 Beter worden met aquarelverf

In januari schreef ik hier al over hoe ik dit ga doen en ben ik zelfs al begonnen. Dus bekijk de post van 24 januari even als je dat graag wilt lezen.

Hier ben ik  mee bezig! Zowel in mijn schetsboek als daarnaast. Ik oefen regelmatig.

8 materiaal in acrylschilderij gebruiken

Deze stond ook in “wat ik nog wil tekenen” maar die heb ik nog niet gedaan. Daar stond in dat ik met acrylbinder wilde werken. Dit zorgt ervoor dat je materiaal hecht aan de verf en het canvas. Ik wil dit nog steeds graag proberen.

Dit heb ik nog niet gedaan….

img_20170129_144053

9 spullen voor pasteltekenen kopen

Een tijdje geleden heb ik een aantal lessen in pasteltekenen gehad. Dit vond ik erg leuk maar omdat ik al veel verschillende materialen heb, heb ik nog niks aangeschaft. Maar aankomend jaar wil ik toch graag krijtjes, potloden en papier aanschaffen om te kunnen pasteltekenen.

Een deel van de materialen heb ik al gekocht. Ik heb al een heleboel pastelkrijtjes en wat papier. Nu alleen nog potloden en wat ruwer papier.

10 heel veel tekenen en schilderen

Elk jaar had ik gewild dat ik meer had getekend en geschilderd. Natuurlijk heb ik nog andere dingen waar ik tijd aan moet besteden maar ik hoop toch nog wat meer te kunnen tekenen en schilderen. ’s avonds heb ik vaak geen zin meer om te beginnen. Daarom wil ik vanaf nu altijd een tekening waar ik mee bezig ben beneden neerleggen. Zodat de drempel lager is om er ’s avonds nog even mee aan de slag te gaan.

Er ligt helaas niet altijd een tekening beneden waardoor ik meer teken. In de weekenden en vakanties kom ik hier wel veel aan toe. Maar nog niet zo veel als ik zou willen.

img_20170107_171303

Er is al aan meer doelen gewerkt dan ik eigenlijk gedacht had. Ook is het voor mezelf goed om mijn doelen weer even goed te weten. Een aantal heb ik altijd wel in mijn hoofd maar dat geldt niet voor alle doelen die ik heb gesteld. Aan het eind van het jaar is mijn laatste update en begin van het nieuwe jaar kun je mijn nieuwe doelen gaan zien.

Heb je nog vragen dan kun je die hieronder stellen of een bericht sturen via het contactformulier op de site.

Groetjes Paulien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *