Creatieve doelen 2017

creative-writing-388067_640

In deze post laat ik weten wat mijn creatieve doelen zijn voor 2017. Dus alles op het gebied van tekenen, schilderen, mijn site, knutselen enz.

20160530_213445

Doelen 2017

Ik stel doelen waar ik aan wil gaan werken het komende jaar. Het kan heel algemeen zijn of juist heel specifiek. Omdat ik mij wil blijven ontwikkelen stel ik doelen. Hierdoor ga ik er sneller mee aan de slag

DSC_1302

1 bezoeken van musea

Ik wil bijvoorbeeld al een tijdje naar het rijksmuseum, maar ik ga telkens niet. Ik hoop dat dit een stok achter de deur is. Ik wil graag minimaal naar 2 musea dit jaar. Ik vind het leuk om te kijken wat kunstenaars voor technieken gebruiken en welke onderwerpen ze schilderen. Het zorgt weer voor inspiratie.

DSC_1298

2 tekenen in het openbaar/buiten

Ik heb dit nog steeds niet gedaan. Het houd mij tegen dat mensen er wat over gaan zeggen of er wat van gaan vinden wat je tekent. Daarom doe ik dit nog niet. Ik wil nu een keer ergens heen gaan waar niet teveel mensen komen en daar lekker gaan schetsen/tekenen.

DSC_1330

3 perspectief leren tekenen

Als ik iets niet kan is het perspectief tekenen. Ik heb nu net een boek voor beginners besteld en ik hoop hier wat van te leren.

DSC_1335

4 meer bezoekers op mijn site

Er komen steeds meer bezoekers op mijn site maar het lijkt mij natuurlijk leuk als dit nog meer wordt. Gemiddeld, over de afgelopen 6 maand, werd er 23 keer per dag iets bekeken op mijn site. Volgend jaar wil ik dat dit gemiddelde 40 is. Dit lijkt mij een mooie groei.

DSC_1351

5 met olieverf werken

Ik heb het afgelopen jaar helemaal niet met olieverf gewerkt. Dit komt omdat ik er nog niet zo bekend mee ben. Maar ja als ik het in de hoek heb liggen word ik er ook niet bekend mee. Dus ik ga er weer mee experimenteren.

koe 9

6 Anatomie van de mens

Ik wil meer oefenen met het lichaam en de handen en de voeten van de mens. Het tekenen van gezichten kan ik al een beetje maar lichamen, handen en voeten nog niet. Oefenen dus!

bellen 9

7 Beter worden met aquarelverf

In januari schreef ik hier al over hoe ik dit ga doen en ben ik zelfs al begonnen. Dus bekijk de post van 24 januari even als je dat graag wilt lezen.

 

puppy 8

8 materiaal in acrylschilderij gebruiken

Deze stond ook in “wat ik nog wil tekenen” maar die heb ik nog niet gedaan. Daar stond in dat ik met acrylbinder wilde werken. Dit zorgt ervoor dat je materiaal hecht aan de verf en het canvas. Ik wil dit nog steeds graag proberen.

dsc_1597

9 spullen voor pasteltekenen kopen

Een tijdje geleden heb ik een aantal lessen in pasteltekenen gehad. Dit vond ik erg leuk maar omdat ik al veel verschillende materialen heb, heb ik nog niks aangeschaft. Maar aankomend jaar wil ik toch graag krijtjes, potloden en papier aanschaffen om te kunnen pasteltekenen.

dsc_1631

10 heel veel tekenen en schilderen

Elk jaar had ik gewild dat ik meer had getekend en geschilderd. Natuurlijk heb ik nog andere dingen waar ik tijd aan moet besteden maar ik hoop toch nog wat meer te kunnen tekenen en schilderen. ’s avonds heb ik vaak geen zin meer om te beginnen. Daarom wil ik vanaf nu altijd een tekening waar ik mee bezig ben beneden neerleggen. Zodat de drempel lager is om er ’s avonds nog even mee aan de slag te gaan.

dsc_1683

 

Aan het eind van het jaar vertel ik hoe dit gegaan is.

Heb je nog vragen dan kun je die hieronder stellen of een bericht sturen via het contactformulier op de site.

Groetjes Paulien

2 thoughts on “Creatieve doelen 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *