Mijn teken- en schilderkamertje

img_20170625_115105

In deze post laat ik zien hoe ik mijn teken- en schilderkamertje heb ingedeeld en wat er allemaal in staat. De foto’s zijn natuurlijk gemaakt nadat ik net had opgeruimd, meestal is het niet zo netjes.

img_20170625_115105

Op deze foto zie je mijn bureau met drie laatjes. Het bureau komt van ikea en de bladen kun je helemaal inklappen, dan blijft er alleen een kastje over met drie laatjes aan beide zijden. Ik heb hem eigenlijk altijd uitgeklapt. Op mijn bureau staan twee lijsten met tekeningen van mij, een ladekastje met wat kleine spullen die handig zijn om bij de hand te hebben, zoals; lijm, wat stiften en potloden, plakband enz. Ook staat er een ledenpop en een daglichtlamp voor als het te donker is om te tekenen.  Voor het raam hangt een grote handdoek omdat we hier geen zonnewering hebben en het grootste deel van de dag staat hier de zon op en wordt het dus wel erg warm. Onder mijn bureau staan twee schooltassen met spullen die ik niet heel vaak nodig heb.

img_20170625_115112

Naast mijn bureau staan ook een aantal dingen. Zo staan er lijsten, canvasdoeken en Mdf platen. Om op te schilderen of werk in op te bergen. Verder staat er een witte doos onder het grijze krat. Hierin zitten allemaal kabels en doosjes van elektrische apparaten. Daarbovenop staat een grijs krat met grote vellen karton en papier. En verder zit hier textielmedium, terpentine, krijtbordverf, lijmspray, spuitlak, acrylbinder, bekers voor water en nog wat van die random dingen in. In de groenblauwe koelbox zit al mijn acrylverf. Ik gebruik Amsterdam acrylverf van Talens. Ook zitten hier afscheurpaletten, oude doeken en gesso in. Zo heb ik alles bij de hand.

img_20170625_115126

Daarnaast staat een boekenkast met van alles en nog wat. Bovenop de kast staat mijn houtenkist met 120 polychromos potloden van Faber-Castell. Het is een prachtige kist met hele mooie en fijne potloden. Alleen is best groot en dus moeilijk op te bergen. Dus staat hij bij mij bovenop de kast. Daaronder staat nog een ladekastje met back ups van spullen die ik veel gebruik. Dus wat potloden, pennen, stiften, gummen enz. Op het kastje liggen wat kleine houten mdf plaatjes die ik soms gebruik om op te schilderen. En naast het kastje van decoratie. Daaronder staan een aantal doosjes, twee met alcohol markers en ook de 4 losse doosjes zijn alcohol markers, één doosje met olieverf en eentje met gouache. In het blauwe doosje zit nagellak. Onder de doosjes liggen weer een aantal Mdf plaatjes. Ik heb zoveel Mdf omdat ik in één keer een grote plaat op maat laat zagen omdat dat goedkoper is.

Daaronder in het schap staan wat mappen, staat een doos met mijn kwasten en wat papieren. En daaronder is een schap met kinderboeken (ik ben juf) en natuurlijk boeken over tekenen en schilderen. Daaronder staan nog wat lege lijstjes, wat mappen, een lamineerapparaat met allemaal vellen. Tegen de kast aan staan twee tafelezels. Die kan ik pakken wanneer ik op een ezel wil werken.

img_20170625_115136

Naast de deur staat nog een kastje met daar verschillende dingen op. Een kartonnen ladekastje met papieren, stencils, stickers en notitieboekjes. Daar bovenop een plastic bak met allemaal benodigdheden voor kaartjes maken en een bakje met washi-tapes. Daarnaast van rommeltjes. En daarnaast een kastje met allerlei papier, wit, gelijnd, kleur, met patroon enz. Erop staan twee dozen; één met allerlei dingen voor pastel en in die daarboven zit van alles wat te maken heeft met aquarel.

img_20170625_115147

De ladekast. Een lade met allerlei stiften, potloden, krijgt enz. Een lade met wat dingen die ik af en toe gebruik bij mijn acrylverf. Zoals sponsjes en wat nieuwe penselen, kwasten en tubes verf.

De tweede rij met de 2 lades zitten vol met wat creatieve dingen die ik niet vaak gebruik, of nog wil gebruiken. Hier zit bijvoorbeeld ook mijn lijmpistool in, een uurwerk voor een klok, wat houten blokjes enz.

In de eerste grote lade liggen allemaal blokken met verschillende soorten papier. Van tekenpapier tot aquarelpapier, acrylpapier en papier om op te scheten. Ook liggen mijn schetsboeken hierin.

De laatste lade is wat rommelig. Maar hier liggen allemaal dingen in die ik een tweede leven wil geven. Karton uit verpakkingen, blikjes, tijdschriften, verpakkingspapier enz.

Dit was in het kort mijn kamertje. Ik heb niet laten zien wat er allemaal in de lades zit omdat me dat te lang gaat duren en ik weet ook niet of dat wel zo interessant is. Helaas zit er ik er minder dan ik zou willen. Voor een groot doek is het kamertje eigenlijk net te klein dus dan ga ik of beneden zitten of in een schuur. Ook doet internet op mijn laptop boven niet zo goed en dat is soms wel lastig als je dingen wil opzoeken.

Heb je nog vragen dan kun je die hieronder stellen of een bericht sturen via het contactformulier op de site.

Groetjes Paulien

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *