One stroke painting

bl3

Een paar weken geleden schreef ik over wat ik nog wil gaan tekenen en schilderen in de komende tijd. Daar stond ook bij dat ik het “one stroke painting” wilde proberen. En dat heb ik gedaan.

Ik had al eerder filmpjes gezien van “one stroke painting” en het leek me leuk om uit te proberen. Van de week ging ik hier mee aan de slag maar het is lang niet zo makkelijk als het lijkt.

tutorial one stroke painting

Dit bovenstaande filmpje heb ik gebruikt om het eens uit te proberen. Ze legt het rustig en duidelijk uit. Het is lastig om met plaatjes uit te leggen dus ik raad je aan om het filmpje te bekijken als je het wil proberen. Dan zie je precies welke bewegingen je moet maken.

Ik heb wel gemerkt dat als je linkshandig bent het lastig is om het filmpje te volgen omdat je alles net anders moet doen omdat zij het met rechts doet.

DSC_1224

Als eerst moet je een lichte en een donkere kleur verf kiezen. Je pakt een kwast die plat aan de bovenkant is en doet aan de ene kant de donkere verf en aan de andere kant de lichte verf. Hiermee maak je een baan op je palet. Dit herhaal je een aantal keer totdat je genoeg verf aan je kwast hebt. Daarna maak je de buitenste bloemblaadjes.

DSC_1223

Waar ik al snel achter kwam is dat je de kwast er subtiel moet bewegen om een mooi kleurverloop te krijgen. Wanneer je de kwast teveel beweegt gaat de verf teveel blenden en krijg je niet het effect van het kleurverloop.

DSC_1221

Zoals je ziet heb ik een aantal keer geoefend met verschillende kleuren. Ik vond zelf dat de kleuren te weinig contrast bevatten als ik het vergelijk met het filmpje. Ik gebruik dezelfde kleuren als in het filmpje dus ik snap niet zo goed hoe het kan. Aan het eind begonnen de bloemen wel een beetje beter te lijken maar ze zijn nog niet erg mooi.

Ik denk dat ik het nog een keer moet gaan proberen met een andere kwast. Ik merkte dat mijn kwast weinig verf op kon nemen waardoor ik al snel strepen kreeg.

Al met al was het leuk om te proberen maar nog niet zo’n succes. Makkelijk is het absoluut niet. Ik moet nog even blijven oefenen dus.

Heb je nog vragen dan kun je die hieronder stellen of bericht sturen via het contactformulier op de site.

Groetjes Paulien

4 thoughts on “One stroke painting

 1. Ik zag dat je aan het oefenen was met one stroke! Ik ben daar nu ook een weekje mee bezig. Lukt nog niet echt goed. Dus ben ik gaan googlen op de nederlandse website en vond jou naam. Ik mis in jouw verhaal het floating medium! Want ze gebruiken dit ipv water. Een tip. Voor de rest, leuke website e je hebt veel talent, ga zo door. Groetjes

  1. Leuk dat je bezig bent bent one stroke painting. Wat lukt er bij jou nog niet zo goed? Ik heb nog niet eerder van het floating medium gehoord en ik zal eens kijken of dat wat is. Bedankt voor de tip!

 2. Goedendag

  Ben ook gestart met het oefenen mijn vraag wat is de beste verf om te gebruiken en welk merk kwasten .hb om te proberen iets goedkoops gekocht voor het geval het nietzo lukt..bedankt ..ik hoor van u

  1. Hallo Annette,

   Dat vind ik lastig om te zeggen. Voor mij was het ook maar iets wat ik probeerde, ik heb er verder geen verstand van. Misschien is het goed om filmpjes op youtube te kijken van mensen die het al wat verder onder de knie hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *