Quick tip: Action Calligraphy pens

img_20170715_142506

Zoals de titel al zegt; even een quick tip. Af en toe wil ik een korte post gaan schrijven over iets wat ik gebruik of gekocht heb en wat ik graag met jullie zou willen delen.

Deze keer de kalligrafeer stiften; Bij de Action hebben ze op dit moment stiften waarmee je kunt kalligraferen. Ze komen in een setje van drie. Ik laat in deze post zien hoe ze werken zodat je kunt kijken of het wat voor jou is.

img_20170715_142358

Zo ziet het setje eruit. Ze liggen bij de knutselspullen en kosten tussen 1 en 2 euro per setje. In de set zitten drie stiften in verschillende diktes. De dunste pen heeft een punt van 2.0, er is er één met 3.5 en één met 5.0. Ze zijn dus al best dik.

img_20170715_142501

Dit zijn de stiften. Op de stiften kun je goed zien welke dikte je te pakken hebt. Dit is handig als je de verschillende diktes wil afwisselen.

img_20170715_142506

Zo zien de punten eruit. Zoals je ziet hebben ze een platte punt (de dunste en meest rechter heeft dat ook maar hij ligt gedraaid). Dit geeft het kalligrafeer effect.

img_20170715_142945

Hier heb ik alle drie de stiften uitgeprobeerd. Ze werken prima. Ze zijn goed zwart en op de dikste na krijg je een mooie strakke lijn. Ook het kalligrafeer effect is te zien. Wel vind ik dit effect nog wel erg subtiel, misschien dat het na wat meer oefening beter gaat.

Ook zie ik dat de stift met de dikste punt wat schokkerig schrijft. Het kan zijn dat dit aan de stift ligt maar het kan ook zijn dat het komt omdat ik links ben. Als je rechts bent dan trek je de stift over het papier en als je links bent dan duw je hem over het papier. Dit kan ervoor zorgen dat stiften eerder kapot gaan of niet helemaal zo werken als ze zouden moeten doen.

Wil je gewoon een keer wat uitproberen met handlettering dan is dit een mooi setje. Niet duur en wel gelijk wat meerdere diktes om wat uit te proberen.

Heb je nog vragen dan kun je die hieronder stellen of een bericht sturen via het contactformulier op de site.

Groetjes Paulien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *