Spectrum noir markers

image-2016-10-25-10

Ik zie op youtube vaak mensen die ontzettend mooie werken maken met van die alcohol markers. Ik had er al wel een aantal van maar gebruikte ze eigenlijk vrij weinig. Toen ik ze kocht wist ik nog niet dat je juist een lichtere en een donkere kleur met elkaar kunt mengen. Daarom besloot ik nu een set te kopen. En wel de spectrum noir 24 markers.

image-2016-10-25-10

Er zijn hier drie varianten van op de site waar ik ze heb gekocht. De lights, brights en darks. Op een andere site zag ik ook nog de pastels staan. Ik heb de light set gekocht omdat ik veel realistische werken maak en deze set leek me daarvoor het beste. Ik wilde ze vooral als basislaag gebruiken voor onder mijn potloodtekeningen.

Zoals je hierboven op het kleurenkaartje ziet, en ik ook gelijk zag…  ze lijken niet zo licht als op de site waar ik ze op gekocht heb.

image-2016-10-25-9

Dit zijn alle kleuren met de kleurnummers die in deze set zitten. Lights? ja een aantal maar een heel groot deel vind ik niet perse licht. Ook vind ik de kleurenkeuze best bijzonder. Heel veel roze en grijs en weinig rood, geel en blauw. Ik snap niet hoe ze deze keuze in de kleuren hebben gemaakt. Er lijkt totaal geen logica in te zitten. Zelf een kleurenkaartje maken zoals ik heb gedaan is dus wel erg handig. Want de kleur die op de dop staat komt vaak ook totaal niet overeen met de kleur die de stift echt afgeeft.

image-2016-10-25-11

Hierna ben ik wat kleuren gaan blenden. Door een lichte en een donkerder kleur naast elkaar te zetten en met de lichte kleur te blenden. Soms duurt dit even maar het lukt wel goed.  Het enige is dat je niet veel kleuren in de set hebt waar dit bij kan.  Ook heb ik het blenden met een blender geprobeerd (deze zat niet in de set maar heb ik los erbij gekocht). Dit is geen blender want hij verwijderd de kleur alleen maar. Je krijgt allemaal lichte vlekken in je werk als je hem gebruikt.

image-2016-10-25-12

Ik had hierna eigenlijk niet zo’n zin meer om ze echt uit te gaan proberen. Ook vooral het bedenken wat ik ermee zou moeten maken vond ik lastig. Uiteindelijk voor een lelie gekozen omdat ik veel roze kleuren heb.

Hier heb ik de schets gemaakt en aan het eerste blaadje begonnen.

image-2016-10-25-13

Ik moet zeggen dat ik tijdens het tekenen steeds enthousiaster werd. Eerst dacht ik echt dat het niks zou worden maar hoe verder ik kwam hoe meer het begon te lijken. En daarnaast begon ik toch ook nog de blender te waarderen. Niet voor waar hij bedoelt is, namelijk het blenden, maar om soms de kleur weer wat weg te halen wanneer het te donker was geworden.

image-2016-10-25-14

De bloem afgemaakt met de markers. Hierna besloot ik mijn creatacolor karmina kleurpotloden erbij te pakken omdat ik nog wat diepte miste.

image-2016-10-25-15

Met de potloden kon ik net wat meer diepte aan de bloem toevoegen. De potloden werken dan ook erg goed over deze markers.

image-2016-10-25-16

De bloem was daarna af. Ik heb een aantal markers van kurecolor en van de Action. Deze markers blenden ook prima samen met de spectrum noir markers. Een nadeel van deze markers is dat je ze niet los kunt kopen. Ik heb tenminste nog geen site gezien waar dat kan. Je kunt ze in sets van 6 kopen per kleurfamilie, sets van 3 bijzonder kleuren of sets van 24 kleuren zoals ik heb. Ik ga zeker nog meer van deze markers kopen als ik ze regelmatig gebruik. Nu ik heb gezien dat er een set is met pastel kleuren wil ik die wel erg graag. Maar voorlopig ga ik hiermee lekker aan de slag.

Heb je nog vragen dan kun je die hieronder stellen of een bericht sturen via het contactformulier op de site.

Groetjes Paulien

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *