Wat ik nog wil tekenen 2

painting-911804_640

In juni schreef ik over wat ik nog wilde gaan tekenen voor het einde van het jaar. Het is nu net het begin van het nieuwe jaar en ik laat je weten wat ik heb gedaan en wat ik ervan vond.

One stroke painting

Als eerste wilde ik one stroke painting proberen. En deze heb ik gedaan. Op het plaatje hieronder is te zien hoe ik het ervan af gebracht heb. Het is echt ontzettend moeilijk. Na een aantal keer oefenen werd het resultaat wel iets beter maar het komt niet in de buurt bij de filmpjes die ik bekeken had. Het was een stuk lastiger dan dat ik verwacht had. Het kost veel tijd om dit onder de knie te gaan krijgen.

DSC_1221

Een pagina vol….

Ik wilde een A3 pagina vol maken met dezelfde dingen. Zoals handen, voeten, bloemen, vogels enz. Ik kan hier kort over zijn. Ik ben aan een pagina begonnen (met insecten) maar na één insect ben ik gestopt. Ik vond andere dingen leuker om te doen.

Schilderen op glas

Niet gedaan!

Schilderen op hout

Deze heb ik wel gedaan. Ik heb 4 vogels op een kleine vierkantjes van hout gemaakt. De houten vierkantjes zijn 10 x 10 cm.

DSC_1335

 

DSC_1351

dsc_1597

dsc_1633

Het werkt erg fijn om met acrylverf op hout te werken. Naar mate ik het vaker deed werd het resultaat ook beter. Zoals je waarschijnlijk wel ziet.

Ik heb niet alleen geschilder op hout maar ook getekend met kleurpotlood. Dit ging ook goed.

Hyper realistisch tekenen/schilderen

Niet gedaan!

Een oude tekening opnieuw maken

Ik heb wel op het punt gestaan om te beginnen maar ik wilde liever andere dingen maken.

Acrylbinder

Niet gedaan. Dit wil ik nog wel steeds heel graag doen.

Een landschap schilderen

Ik heb wel wat landschap dingetjes gemaakt. Niet echt een schilderij maar wat kleine dingen.

image-2016-10-25-8

met gouache

image-2016-10-29-6  image-2016-10-29-10

En met aquarel.

Al vind ik het wel anders dan een schilderij. Misschien ga ik dat ooit nog wel eens doen.

Hetzelfde onderwerp meerdere keren maken met verschillende materialen

Ook niet gedaan. En ik den ook niet dat ik dat nog ga doen. Na één keer een onderwerp heb ik het vaak wel gezien en wil ik wat anders maken. Maar je weet het nooit.

Ik schreef in juni dat ik wel dacht dat ik alles zou gaan doen in dit afgelopen halfjaar. Dit is dus echt niet gelukt. Niet per se omdat ik de tijd er niet voor had maar ook vooral dat ik liever andere dingen ging maken in de tijd die ik had. In februari ga ik een post schrijven over de doelen die ik ga stellen voor het jaar 2017. Ik heb dan een stuk langer de dingen te doen die ik graag wil doen.

Heb je nog vragen of opmerkingen dan kun je die hieronder stellen of een bericht sturen via het contactformulier op de site.

Groetjes Paulien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *