Eerste schilderij in opdracht

IMG_0881

Een tijd geleden kreeg ik van bekenden de vraag of ik een schilderij voor ze wilde maken, en natuurlijk heb ik ja gezegd! Nu is het schilderij klaar en bij de mensen thuis afgeleverd. Kijk hieronder verder hoe het schilderij is opgebouwd.

bellen

Deze mensen wilden een schilderij met een donkere achtergrond en verder veel kleur. Omdat dit erg breed is heb ik eerst 3 schetsen gemaakt. Eén van de schetsen is gebaseerd op het bovenstaande plaatje. Die schets hebben ze gekozen.

bellen1

de schets

bellen 1

Daarna heb ik het schilderij opgezet met potlood. Omdat ik het op bellen vind lijken noem ik ze vanaf nu zo. Op dit plaatje heb ik al een deel van de achtergrond gemaakt.

bellen 2

De rest van de achtergrond erop gebracht.

bellen 3

Na een aantal lagen ziet de achtergrond er zo uit. De kleuren waren moeilijk om mooi in elkaar over te laten lopen. Hierdoor had ik veel lagen nodig om een mooi resultaat te krijgen.

bellen 4

De eerste bel staat erop. Deze bel had twee lagen nodig.

bellen 5

Nog twee bellen gemaakt. Bij elke bel begin ik met een basislaag van de kleuren. Deze breng ik aan en laat het daarna goed drogen. In de volgende laag laat ik de kleuren pas in elkaar overlopen en begin ik met het aanbrengen van licht en donker. Ook zet ik de zwarte lijnen op de goede plek.

bellen 6

Nog een stukje verder. Zoals je ziet worden de bellen niet precies hetzelfde als op de schets. Dit kan ook niet omdat het potlood is en ik nu met verf werk. Dit geeft een heel ander effect. De schets is alleen een houvast, iets wat ik ongeveer wil maken.

bellen 7

Weer een aantal bellen opgezet. Nog niet allemaal hebben ze een tweede laag gehad.

bellen 8

Weer wat verder.

bellen 9

IMG_0881

En het schilderij is af. Als je goed kijkt zie je dat ik een aantal bellen heb weggelaten. Ik had bij die bellen de eerste laag aangebracht en vond het te druk worden. Vandaar dat ik ervoor gekozen heb om ze weg te laten.

Materialen

80×100 cm van Maimeri Pictor
Talens Amsterdam acrylverf

Ik heb er ongeveer 25 uur aan gewerkt.

Het was een erg leuk schilderij om te maken maar wel ontzettend veel werk. Dit komt door de grootte, het aantal lagen en de vele kleuren die erin zitten. Wat het natuurlijk wel erg leuk maakt.

De mensen voor wie het schilderij is zijn er gelukkig blij mee!

Heb je nog vragen of wil je zelf een uniek schilderij? Stuur dan vrijblijvend een bericht via het contactformulier op de site.

Groetjes Paulien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *