Van tekening naar schilderij

1

Meestal schilder ik een plaatje na, of gebruik ik een plaatje als inspiratie voor een schilderij. Heel af en toe teken ik zelf iets waar ik een schilderij van maak. Zo ook bij dit schilderij. Kijk mee hoe ik van een tekening een schilderij maak.

1

Een paar weken geleden heb ik de bovenstaande tekening gemaakt. Ik wilde al een tijdje iets tekenen met lijnen en diepte. Ik ben gaan schetsen en daar kwam dit uit. Na het tekenen met potlood heb ik ze met stiften ingekleurd (Kurecolor stiften). Hoewel ik niet veel heb nagedacht over deze tekening was ik na afloop tevreden en toen heb ik besloten om hem op doek te gaan schilderen.

Malmeri doek: 60 x 80 cm

Amsterdam acrylverf van Talens

2

Eerst heb ik de lijnen op het doek gezet met potlood. Een aantal lijnen wijken wat af van de schets. Daarna ben ik begonnen om de bliksemschichten in te schilderen.

3

Hierna ben ik begonnen om roze en een stukje paars/zwart toe te voegen om te kijken hoe het leek.

5

Twee laagjes roze verder en één laag paars.

7

Extra laag paars aangebracht. Dit pakte veel donkerder uit dan ik wilde. Daarom heb ik om het roze randje nog een paars randje toegevoegd. Dit is op de foto niet goed te zien. Ook ben ik nog twee keer over het oranje en geel heen geweest.

8

Wat schaduw aangebracht in de schichten, de lijnen aangebracht in de schichten en wat kleine dingen verbeterd. En toen was dit het eindresultaat. Het is een heel ander schilderij geworden dan de schilderijen die ik hiervoor geschilderd heb. Ik vond het leuk om een keer heel wat anders te doen.

De titel van het schilderij is Electric.

Ik ben ongeveer 10 uur bezig geweest met dit schilderij.

Heb je nog vragen dan kun je een reactie achterlaten onder dit bericht of een bericht sturen met het contactformulier op deze site.

Groetjes Paulien

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *