Giraf

giraf 6

In deze post vertel en laat ik de giraffe zien die ik getekend heb met kleurpotlood. Kijk snel verder voor de opbouw.

giraf 7

Deze foto vond ik op het internet van een giraffe en ben hem gaan tekenen.

Materialen:

  • Strathmore drawing paper 130 gr. A4
  • Grijs HB potlood
  • Derwent coloursoft potloden huidskleur (6 stuks)
  • Cretacolor kleuren: Thunder soft en Lightning (zwart en wit)
  • Cretacolor Karmina kleurpotloden (36 stuks)
  • Tissues voor het blenden

De opbouw van de tekening:

giraf 1

Om te beginnen heb ik de contouren van de giraffe op papier gezet. Ik heb hier verder geen hulpmiddelen voor gebruikt, alleen goed gekeken. Dit doe ik omdat ik wil oefenen met de verhoudingen door te kijken goed te krijgen. Dit kost wat meer tijd maar het is een goede oefening.

giraf 3

Daarna heb ik een bruin/rode basiskleur aangebracht op de giraffe en ben ik bezig gegaan met de ogen. Vaak begin ik al redelijk snel met de ogen. Dat geeft al wat meer een idee hoe het eruit gaat zien en zo blijft het niet zo leeg.

giraf 4

Hierna ben ik vooral met de neus en de nek aan de slag gegaan. Het was lastig om de vlekken goed op kleur te krijgen en zo te laten dat het op een vacht lijkt. Ik heb dit geprobeerd door heel veel laagjes streepjes te zetten met verschillende rood- en bruintinten.

giraf 5

Daarna ben ik bezig gegaan met de oren en de pluimpjes op het hoofd van de giraf. Ook heb ik op sommige plekken nog wat meer diepte gebracht.

giraf 6

En tadaa! het uiteindelijke resultaat. Ik ben redelijk tevreden met het resultaat. Op het laatst wilde ik de tekening wel graag af hebben. Hij lag namelijk al een hele tijd in de kast.

Heb je nog vragen of reacties dan kun je die hieronder achterlaten of een bericht sturen via het contactformulier op de site.

Groetjes Paulien

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *