Mijn eerste twee werken in pastel

eekhoorn1700-2

Voor mijn verjaardag, al even geleden, had ik van mijn ouders een aantal lessen gekregen bij een vrouw die ontzettend mooie werken maakt. Ze werkt met olieverf, aquarel, acrylverf maar het meest met pastel. Zelf had ik nog geen ervaring met pastel en het leek me leuk om hier mee aan de slag gegaan. Lees en kijk verder hoe mijn eerste ervaringen met pastel zijn gegaan.

Tijdens mijn lessen mag ik gebruik maken van haar papier en materialen voor een kleine meerprijs. Ideaal voor mij omdat ik het werken met pastel wil uitproberen. Ik weet nog niet of het wat voor mij is en zo kan ik daar achter komen zonder dat ik al vanalles hoef te kopen.

eekhoorn1700-2

Tijdens de eerste les had ik dit bovenstaande plaatje van een eekhoorn bij me. Ik ben begonnen met het schetsen van het diertje op een A4 pastelpapier met honinggraat structuur. Daarna heb ik de achtergrond gemaakt, de ondergrond van de eekhoorn, de details en als laatste de rots en de bladeren.

20160530_213445

Na twee lessen was mijn eekhoorn af. Zo is hij geworden. Ik ben tevreden over mijn eerste pastelwerkje.

667

De les daarna ben ik met een nieuw werkje begonnen. De bovenstaande foto heb ik als referentie gebruikt. Ik moet wel zeggen dat de foto erg donker op de site staat. Zelf had ik hem veel minder donker afgedrukt.

Als eerste ben ik het dier weer gaan opzetten. Ook weer op A4 papier maar wel met een andere structuur. Ik weet niet hoe het heet. Het is een soort karton dat voelt als schuurpapier. Het opzetten wilde niet. Na een een hele tijd prutsen en gummen heb ik een aantal punten met behulp van grafietpapier. Toen ik een aantal hulppunten had ging het opzetten een stuk beter. Ook bij dit werkje heb ik eerst de achtergrond gemaakt, daarna de basiskleuren (het contrast) van de aap en als laatste de details en het vlindertje.

20160614_183209

Bij de ogen klopt het werk niet helemaal. Dit vind ik wel jammer maar ik kreeg het niet beter. Wel ben ik heel tevreden met de haren en de handen. Ook vond ik dit papier fijner om mee te werken. Het duurde langer voordat het verzadigd was, zodat  het niet zo erg was als er iets niet helemaal goed ging en ik erover heen moest gaan.

Ik vind het werken met pastel erg leuk maar ik moet er nog wel erg aan wennen. De komende tijd ga ik zeker nog verder met lessen.

Heb je nog vragen dan kun je die hieronder stellen of een bericht sturen via het contactformulier op de site.

Groetjes Paulien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *