Pauw met polychromos

DSC_1302

In een bloppost van een aantal weken geleden schreef ik over de Faber-Castell Polychromos die ik van mijn vriend heb gekregen. In die post had ik alleen nog maar wat kleine stukjes uitgeprobeerd met de potloden. Nu heb ik mijn eerste tekening af. Lees verder om te zien hoe dit ging.

1917386535_00dc7844a8_b

De referentiefoto die ik heb gebruikt.

DSC_1151

Deze keer heb ik Strathmore watercolor paper gebruikt. Het formaat is net wat groter dan A4. De pauw is met potlood opgezet. Hierna ben ik gewoon begonnen. Ik wilde de achtergrond met verschillende soorten groen opvullen, die mooi in elkaar overlopen.

DSC_1154

Hier heb ik de eerste laag met de groene kleuren opgezet.

DSC_1156

Daarna heb ik terpentine gepakt om het te blenden.

DSC_1157

En nog een laag. Ik ben nog niet tevreden maar ik besloot toch eerst met de vogel aan de slag te gaan. Ik vind de achtergrond hier nog wat streperig. Normaal met potlood, teken je in dezelfde richting, nu lijkt dat veel strepen te geven. Misschien moet ik de volgende keer ronddraaiende bewegingen maken met het potlood.

DSC_1166

Het oog en de snavel afgemaakt. Dit ging erg goed met de Polychromos. Met de potloden kon ik goed details aanbrengen. De glans in het oog ging ook goed met de potloden. De eerste laag van de veren zit erop (ik ben er hier al met terpentine overheen geweest). Ook heb ik de achtergrond nog weer aangepast, met een donkergroen potlood ben ik nog weer over de achtergrond geweest om het groen iets minder fel te maken.

DSC_1302

Dit is het eindresultaat. Ik ben al best tevreden voor de eerste echte tekening met de Polychromos. Ik vind ze namelijk wel echt anders werken dan de kleurpotloden die ik tot nu toe gebruikt heb. Ik ga ze gewoon veel gebruiken, dan kom ik er vanzelf achter wat wel en wat niet werkt met deze potloden. De volgende keer ga ik nog weer wat ander papier gebruiken. Nu heb ik aquarelpapier met redelijk wat structuur, de volgende keer wil ik een wat gladder papier gebruiken.

Heb je nog vragen dan kun je die hieronder stellen of een bericht sturen via het contactformulier.

Groetjes Paulien

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *