Portret tekening meisje

9

Ik heb eindelijk weer eens een “echt” portret getekend. “Echt” omdat het niet een snelle schets is maar een tekening. Deze keer van een jong meisje. Het is de dochter van een vriendin.

1

Dit is de foto die ik heb nagetekend. Ik vind het echt een supermooie foto en daarom wilde ik hem ook graag tekenen en hier plaatsen (met toestemming). Zoals je ziet heb ik hier al een raster getekend. Dit helpt mij om de verhoudingen juist te krijgen.

Materialen:

  • Brynzeel design sakura graphite potloden (set van 12, 2h tot 9b)
  • Strathmore drawing paper medium surface. A4 grootte, 130 gram.
  • Cretacolor gum en kneedgum
  • Derwent blender potlood
  • Faber-Castell gumpotlood

2

Ook het raster op papier getekend.

3

De schets in het raster getekend. Hier ben ik ongeveer uur tot anderhalf uur mee bezig geweest.4

Hier stond de schets erop en heb ik de lijnen van het raster uitgegumd. Ik liep daarbij tegen het probleem aan dat de lijnen echt in het papier stonden. Dit papier heb ik nog niet vaak gebruikt en ik merk dat de lijnen erin blijven staan, helaas. Dit is iets wat ik voor de volgende keer in mijn achterhoofd moet houden.

5

Vaak begin ik met de ogen. Zo ook bij deze tekening ben ik bij het oog begonnen. Wel ben ik daarna eerst verder gegaan met de neus en mond.

6

Verder gegaan met wat schaduwen in het gezicht en het andere oog. Hier was ik niet tevreden over hoe de ogen leken. De ene is veel kleiner dan het andere oog.

7

Wat aan het rechter oog veranderd. Verder ben ik begonnen met het hemdje wat ze aan heeft.

8

Deze foto is wat overbelicht. Hier kun je wel zien dat ik het hemdje af heb gemaakt. Ik werk van de wat hardere potloden steeds verder naar de zachtere potloden. Zo bouw ik de tekening op.

9

Ik dacht dat ik nog een tussen foto had gemaakt van de haren en het toevoegen van wat details maar dat heb ik toch niet gedaan. Dit is de uiteindelijke tekening geworden.

10

Gesigneerd en in ander licht (het papier is ook wat gelig). Ik ben over het algemeen redelijk tevreden over deze tekening. De ogen hadden iets groter/opener gemoeten zodat ze wat meer verbaasd kijkt. Dit zie je op de foto namelijk wel. Verder vind ik het jammer dat het raster nog te zien is (op de foto niet gelukkig) en dat er nog andere lijnen in het papier staan. Gelukkig is dit geen opdracht en het is echt is waar ik de volgende keer op ga letten. Daarnaast vlekt dit papier ook heel erg. Je gumt aan de ene kant een vlek weg en je hebt er weer een nieuwe bij.

Heb je nog vragen of wil je ook een portret van iemand, dan kun je hieronder een reactie achterlaten of een bericht sturen via het contactformulier op de site.

Groetjes Paulien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *