tekening hert met varens

image-2016-12-12-4

Soms maak je een tekening die uiteindelijk niet zo wordt zoals je hem in gedachten had. Dit is er ook zo één. Ik ben niet heel ontevreden maar het is lang niet hoe ik het wilde hebben. Misschien dat ik hem nog eens over ga doen.

image-2016-12-12

Ik gebruik hiervoor een soort bruin wat dikker papier. Dit heb ik bij een magazijnuitverkoop gekocht. Ik maak hier een schets op met wit potlood. Hier wilde het eigenlijk al niet helemaal lukken. Hij klopte telkens niet helemaal maar ik was te ongeduldig om hem helemaal goed te krijgen.

image-2016-12-12-2

Daarna heb ik de eerste laag met alcohol markers gedaan. Ik heb verschillende merken. van de action, kurecolor en spectrum noir markers.

image-2016-12-12-3

Hierna ben ik met kleurpotlood aan de slag gegaan. Ik merkte al snel dat het niet echt wilde. Ik was niet tevreden met de ogen en ook niet met de varens. De ogen kloppen niet helemaal en de varens lopen onderaan niet goed (ik had beter onderaan in het midden kunnen beginnen).

Op dit moment wilde ik dan ook eigenlijk al stoppen maar dit heb ik niet gedaan. Ik vind dat elke tekening een oefening is en ook al wordt hij niet hoe je wil je kunt er wel weer wat van leren. Dus ik maak over het algemeen alles af.

image-2016-12-12-4

Uiteindelijk is hij zo geworden. Zoals ik al zei zitten er een aantal aandachtspuntjes aan. Vaak als ik niet tevreden ben over een tekening is één of zijn beide  punten niet goed gegaan.

  • De schets klopt niet
  • ik ben te ongeduldig en wil te snel

Dit moet ik dus in mijn achterhoofd houden.

Heb je nog vragen dan kun je die hieronder stellen of een bericht sturen via het contactformulier op de site.

Groetjes Paulien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *