Tekening jongetje in grafiet

milan-9

In deze post komt er weer een grafiettekening voorbij. Deze keer een tekening van een jongetje. Ik heb hem getekend voor vrienden van ons. Ze wilden het portret graag op A2 formaat. Een hele uitdaging dus.

Wat heb ik gebruikt?

  • Canson 1557 180 grams A2 papier
  • Grafietpotloden van Brynzeel en Cretacolor (van 2H tot 8B)
  • (extra)zwarte potloden van Cretacolor
  • Voor extra materiaal dat ik gebruikt bij mijn tekening; lees mijn post over “extra materialen”

schoolfoto-milan-3

Dit is de referentiefoto

milan-2

Deze foto is wat schuin genomen dus niet heel duidelijk. Dit is de schets.

milan-3

Ik begin altijd met een wat harder potlood. 2H dat heb ik deze keer ook gedaan. Hiermee doe ik de eerste laag en dan veeg ik het uit. Ik heb wel gemerkt dat dit op zo’n groot formaat wel wat minder werkt. Het wordt sneller wat krasserig. Gelukkig was dit wel goed uit te vegen met een tissue waardoor de lijntjes niet meer zichtbaar waren en het een mooie egale laag was.

milan-4

Hierna ben ik met HB aan de slag gegaan

milan-5

En 2B. Ik herhaal telkens hetzelfde proces met een wat zachter potlood. Aanbrengen en uitvegen. En zo bouw ik langzaam de kleur op. Hier heb ik ook een beginnetje gemaakt aan de streepjes op de trui.

milan-6

De laag van de trui zit erop. Wat een werk al die streepjes…

milan-7

Hierna ga ik niet meer met zachtere potloden over alles heen maar kijk ik echt wat donkerder moet. Hier heb ik het gezicht verder afgemaakt. Eigenlijk heb ik alleen nog maar met een heel zwart potlood wat details aangebracht.

milan-8

Daarna moest ik nog vooral met de trui en de haren aan de slag. Die waren in verhouding nog veel te licht. Dus dat heb ik hier gedaan. De trui is nog net niet af. Ik wilde hem afmaken maar ik kreeg kramp in mijn arm van alle streepjes dus heb ik hem de dag erop af gemaakt.

milan-9

Laatste details en de haren en hij is af.

Al met al ben ik heel tevreden over het portret. De foto was niet heel goed te vergroten (zonder dat hij vaag werd) dus ik kon de details maar moeilijk zien.

Heb je nog vragen dan kun je die hieronder stellen of een bericht sturen via het contactformulier op de site.

Groetjes Paulien Wassink

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *