Wat heb ik gemaakt met tekenles?

DSC_1298

Even geleden heb ik geschreven over mijn eerste twee pastel werken die ik heb gemaakt met tekenles. In de laatste twee lessen heb ik nog een pasteltekening gemaakt en aan een aquarelwerk begonnen. Kijk maar mee….

In de op een na laatste les ben ik begonnen met een uil in pastel. Dit heb ik weer gedaan op hetzelfde papier als de vorige keer (de gorilla). Een wat dikker papier dat een beetje voelt als schuurpapier (ik weet nog steeds niet hoe het heet).

23617093553_16898e3d3a_c

Dit plaatje heb ik als referentie gebruikt. Het plaatje heb ik wat lichter gemaakt om te zien hoe de uil loopt. Het origineel was erg donker en je kon het lijf van de vogel niet zien. Net zoals je niet kon zien hoe de ogen eruit zagen.

DSC_1298

Dit is die van mij geworden. Ik ben er redelijk tevreden over. Wat mezelf stoort aan de tekening is dat de verhoudingen van de kop niet helemaal kloppen. Aan het eind heb ik nog wel wat aanpassingen gedaan, maar helemaal klopt het nog niet. Verder vind ik de kleuren wel mooi geworden.

Ik was de op een na laatste les al aardig ver met de uil waardoor ik voor de laatste les nog iets moest bedenken om mee aan de slag te gaan. Omdat ik thuis geen spullen heb voor pasteltekenen heb ik gekozen voor een aquarel zodat ik hem thuis af kon maken.

870daf3e803f346c1198a7d3696e4be5

Dit plaatje heb ik al een keer (heel lang geleden) geprobeerd te tekenen maar dat is toen niet gelukt. Ik kwam het plaatje weer tegen en vond hem nog steeds leuk.

DSC_1295

Tijdens de les heb ik het vogeltje en de tak al afgekregen. Ik heb ook nog weer wat informatie gekregen over het werken met aquarel wat ik nog niet wist, super fijn! Zo wist ik niet dat je aquarelwerk altijd in een bepaalde hoek moet liggen tijdens het werken. Ook heeft ze nog het een en ander uitgelegd over de werking van aquarel. Altijd fijn om weer wat tips te krijgen. Het werken met aquarel ging gelijk dan ook een stuk beter dan hiervoor.

DSC_1330

Hierbij heb ik de achtergrond toegevoegd. Hier ben ik niet zo tevreden over. Het is heel vlekkerig geworden en nu weet ik ook hoe het komt. Ik heb het blad nu niet in een bepaalde hoek gelegd.

DSC_1331

Hier nog even het vogeltje in close up omdat ik hem zo leuk vind geworden.

Wat vind ik van het werken met pastel?

Ik heb nu een aantal lessen gehad om het tekenen met pastel uit te proberen. Het werken met pastel vond ik erg leuk om te doen en ik vond dat het me al best goed af ging. Op dit moment ga ik nog geen spullen voor het pasteltekenen aanschaffen omdat ik al veel verschillende teken- en schildermaterialen heb. Maar misschien over een tijdje wel.

Heb je nog vragen dan kun je die hieronder stellen of een bericht sturen via het contactformulier van de site.

Groetjes Paulien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *