Beter worden in tekenen?!

site schets 7

Al even geleden heb ik een site ontdekt die je goed kunt gebruiken wanneer je beter wil worden in tekenen. En dan in het tekenen van dieren, gezichten, mensfiguren en handen en voeten. Nu pas ben ik hem echt gaan gebruiken en merk dat het voor mij vooral een fijn middel is om “gewoon” te gaan tekenen. In deze post vertel ik meer over de site.

Volgens mij gaf iemand op het teken/schilderforum een tip over deze site. Het is een site waar je schetsen kunt oefenen.

Hoe werkt het?

site schets 7

Wanneer je naar de site gaat; http://artists.pixelovely.com/ dan zie je vier plaatjes waar je uit kunt kiezen. Dit zijn; figure drawing, animal drawing, hands and feet drawing en faces and expression drawing. Je kiest wat je wilt oefenen door erop te klikken.

site schets 2

Dan krijg je nog wat opties waar je uit kunt kiezen. Zoals ook skeletten, welke soorten dieren, naaktmodellen of alleen met kleren enz. Daarna moet je nog kiezen welke tijd je wilt besteden aan het tekenen. Je kunt er voor kiezen om de class mode aan te zetten. Dan krijg je eerst plaatjes maar 30 sec te zien en later krijg je steeds meer tijd. Je kunt er ook voor kiezen om elk plaatje bijvoorbeeld 10 min te zien te krijgen.

site schets 4

Zelf heb ik laatst de class mode gedaan. Dieren en dan alleen vogels om te tekenen. De eerste plaatjes kreeg ik maar 30 seconden te zien waardoor ik het precieze tekenen, wat ik anders graag doe, moest laten varen en veel losser ging tekenen.

site schets 3

Later krijg je de plaatjes langer te zien en kun je de dieren ook wat meer details gaan geven.

site schets 1

De schetsen die in deze post staan heb ik tijdens een class mode van een uur gemaakt. Deze schetsen waren allemaal 3 min of langer.

site schets 5

Zelf vind ik het fijn om deze site te gebruiken wanneer ik zin heb om te tekenen maar niet weet wat ik wil tekenen. Normaal gesproken blijf ik dan lang naar een wit papiertje staren en uiteindelijk ruim ik mijn tekenspul weer op zonder dat ik wat gedaan heb. Nu ga ik naar de site en oefen ik één van deze onderwerpen.

site schets 6

Vragen of reacties kun je hieronder achterlaten of een bericht sturen met het contactformulier op de site.

Groetjes Paulien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *