Notitieboekje beschilderen

img_20180721_094356

Na een aantal weken geen blogpost komt er nu weer wat online. In augustus mag ik op de Bazaar staan (dit is een marktje met handgemaakte maar ook vintage en retro spulletjes). Superleuk! maar dan moet ik wel dingen hebben die ik kan verkopen.

Bij de Action kwam kleine notitieboekjes tegen met een kartonnen kaft. Er zitten er twee in het pakje en die kosten samen 1 euro. Ze hebben ze met een grijze en met een bruine kaft. De bedoeling was om er op te gaan schilderen en dat heb ik dus ook gedaan.

Eerst heb ik geprobeerd om met gouache te schilderen op de kaft maar dit gaat niet goed. Dat is te nat en het wordt niet mooi, dus ik ben over gegaan op acrylverf. Wel is het handig als je 1 tot 2 lagen gesso eronder aanbrengt.

img_20180721_094356

Dit is het eerste boekje dat ik gemaakt heb. Ik vind hem erg leuk geworden. Wel droogt de verf erg snel op het karton. Dus je moet snel werken. Nadat het boek klaar was had ik het ergens neergelegd. Als je het boekje verschuift op een ruwe ondergrond schuurt er iets verf van af op sommige plekken. Deze heb ik bijgewerkt en daarna twee lagen matte lak aangebracht. Daarna bleef het wel goed zitten.

Ik heb geen foto’s meer van tussendoor want mijn mobiel is in deze tijd kapot gegaan, daarna een tijdelijk toestel en nu een nieuwe. Dus een aantal foto’s kan ik niet terugvinden.

img_20180719_213056

Hierna had ik de smaak te pakken en heb ik er nog één gemaakt. Van een zonsondergang met het silhouet van een hert. Zoals je ziet brengt de verf erg streperig aan. Bij mijn latere boekjes heb ik wat acrylic retarder door de verf gedaan om het beter te laten blenden. Acrylic retarder zorgt ervoor dat de verf minder snel droogt waardoor je meer tijd hebt om de kleuren mooi te blenden.

Nu ik dat weet wil ik nog heel graag nog een zonsondergang gaan maken. Waar de kleuren net wat mooier in elkaar over lopen.

img_20180719_224519

Wolken een boom en de grond toegevoegd.

img_20180721_093652

En het hert. Ik heb naar een plaatje gekeken en deze zo goed mogelijk nagemaakt. Normaal ben ik erg van het precies schetsen en dan pas met verf maar dat heb ik hier niet gedaan. Maar toch ben ik wel tevreden. Terwijl ik van te voren niet dacht dat het zou gaan lukken.

Na deze twee boekjes was ik erg enthousiast en wilde ik er nog meer maken. Deze komen in de komende weken op mijn site te staan. Ik ben per boekje zo’n twee tot vier uur bezig. Het vogeltje duurde langer dan het hertje.

Heb je nog vragen dan kun je die hieronder stellen of een bericht sturen via het contactformulier op de site.

Groetjes Paulien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *