Wat heb ik nog meer gemaakt?

overig 4

Soms teken of schilder ik iets en heb ik geen bepaalde techniek gebruikt. Het is te weinig om een post van te maken maar ik vind het wel leuk om te laten zien. Dus bij deze; een post met drie wat “kleinere” werken.

In de afgelopen tijd heb ik deze drie heel verschillende werken gemaakt. Eén met grijs potlood, één met kleurpotlood en pastel en één met aquarelverf.

Vogeltje 

overig 1

Ik kwam deze foto tegen en vond hem erg leuk! Dus ben ik hem gaan natekenen. Als eerst heb ik met grijs potlood de contouren opgezet op 200 grams redelijk glad papier. De grootte is A5.

overig 2

Na het opzetten ben ik met kleurpotlood aan de slag gegaan. De veertjes heb ik opgezet door met heel veel kleine lichte streepjes te werken. Het vogeltje en de tak zijn met kleurpotlood ingevuld. De achtergrond is gemaakt met twee kleuren pastelkrijt. Het krijt heb ik lichtjes aangebracht en met een tissue geblend.

Portret

overig 5

Daarnaast wilde ik eens een portret met aquarel uitproberen, maar toen ik eenmaal aan het tekenen was heb ik hem toch ingevuld met grijs potlood. Het is papier voor mixed media (heel dik en grof) dus dat ging niet echt goed.

overig 3

Hier is ook het t-shirt gedaan. Een redelijk snel en grof opgezet portret. Het papier werkte niet fijn maar is normaal ook niet bedoeld voor portrettekenen. Soms verander je tijdens het werken toch nog van techniek. Het is A4 grootte.

overig 4

Als laatste heb ik met aquarel hortensia’s proberen na te maken. Dit werk is gemaakt op A4 aquarelpapier en de achtergrond heb ik gemaakt met de aquarel en zout techniek (klik). De bloemen heb ik eerst met potlood opgezet. Een basiskleur aangebracht, laten drogen en daarna het contrast aangebracht.

Vragen en reacties kun je onder de post achterlaten of een bericht sturen via het contactformulier op de site.

Groetjes Paulien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *